Mąki i skrobie
Wyświetlanie 1–21 z 37 wyników
-
DROŻDŻE SUSZONE BEZGLUTENOWE BIO 7 g – BIOVEGAN
Dodaj do koszyka 5,89 zł -
KUZU SZARE (SKROBIA Z KORZENIA) BIO 125 g – TERRASANA
Dodaj do koszyka 25,90 zł -
MĄKA AMARANTUSOWA BIO 400 g – BIO PLANET
Dodaj do koszyka 11,90 zł -
MĄKA JAGLANA BIO 500 g – BIO PLANET
Dodaj do koszyka 6,90 zł -
MĄKA KASZTANOWA BEZGLUTENOWA BIO 400 g – BIO PLANET
Dodaj do koszyka 18,90 zł -
MĄKA KOKOSOWA BIO 600 g – BIO PLANET
Dodaj do koszyka 10,90 zł -
MĄKA KUKURYDZIANA BIO 400 g – BIO PLANET
Dodaj do koszyka 5,19 zł -
MĄKA ORKISZOWA CHLEBOWA TYP 700 BIO 1 kg – BIO PLANET
Dodaj do koszyka 13,89 zł -
MĄKA ORKISZOWA JASNA TYP 550 BIO 1 kg – BIO PLANET
Dodaj do koszyka 15,90 zł -
MĄKA OWSIANA BEZGLUTENOWA BIO 500 g – PIĘĆ PRZEMIAN
Dodaj do koszyka 12,90 zł -
MĄKA PSZENNA RAZOWA TYP 2000 BIO 1 kg – BIO PLANET
Dodaj do koszyka 8,90 zł -
MĄKA PSZENNA TORTOWA TYP 480 BIO 1 kg – BIO PLANET
Dodaj do koszyka 9,49 zł -
MĄKA PSZENNA TYP 0 NA PIZZĘ BIO 1 kg – ALCE NERO
Dodaj do koszyka 10,90 zł -
MĄKA RYŻOWA JASNA BIO 500 g – BIO PLANET
Dodaj do koszyka 8,30 zł -
MĄKA RYŻOWA PEŁNOZIARNISTA BEZGLUTENOWA BIO 500 g – BIO PLANET
Dodaj do koszyka 9,90 zł -
MĄKA TEFF BIO 400 g – BIO PLANET
Dodaj do koszyka 14,90 zł -
MĄKA Z PŁASKURKI PEŁNOZIARNISTA BIO 500 g – BIO PLANET
Dodaj do koszyka 8,49 zł -
MĄKA Z PSZENICY DURUM (SEMOLINA) BIO 500 g – BIO PLANET
Dodaj do koszyka 7,50 zł -
MĄKA Z SAMOPSZY PEŁNOZIARNISTA BIO 500 g – BIO PLANET
Dodaj do koszyka 8,49 zł -
MĄKA ŻYTNIA TYP 960 BIO 1 kg – BIO PLANET
Dodaj do koszyka 8,49 zł -
MIESZANKA DO WYPIEKU BUŁEK BEZ DODATKU CUKRÓW BEZGLUTENOWA KETO 310 g – PIĘĆ PRZEMIAN
Dodaj do koszyka 20,90 zł
Mąka pszenna, ryżowa, żytnia i bezglutenowa – Wiejskie Przysmaki
Praktycznie każda kuchnia świata potrzebuje solidnej bazy do przygotowywania wypieków, placków czy ciast. Mąka – pszenna, ryżowa, żytnia i bezglutenowa – po którą sięgasz w swojej?
Mąki dostępne w naszym asortymencie to produkty, które wyróżniają się jakością, kontrolowanym pochodzeniem i brakiem niepotrzebnych dodatków – spulchniaczy, barwników, emulgatorów i polepszaczy. Struktura, wygląd i smak naszych mąk pochodzą wyłącznie z natury.
Poznaj właściwości dostępnych rodzajów mąk i odkryj, zainspiruj się tym, jak możesz je wykorzystać.
Mąka pszenna – klasyczny wybór w ekologicznej wersji
To właśnie z mąki pszenne powstają najbardziej puszyste chleby, delikatne ciasta i domowe makarony. Obawiasz się jej nadmiernego przetworzenia? Sięgaj po produkty, które pochodzą z ekologicznych upraw.
W zależności od stopnia przemiału możesz wybrać mąkę pszenną białą lub pełnoziarnistą. Pierwsza doskonale nadaje się do lekkich wypieków, druga – do bardziej odżywczych i sycących potraw.
Jak najlepiej wykorzystać mąkę pszenną? Wypróbuj ją w przepisach na:
- domowe pierogi,
- puszyste ciasta i ciasteczka,
- tradycyjny chleb pszenny.
Mąka ryżowa – skorzystaj z jej właściwości
Mąkę ryżową wytwarza się z drobno zmielonego ryżu – jest naturalnie bezglutenowa i wyjątkowo delikatna w smaku. Czy wiesz, że właśnie ten rodzaj mąki świetnie sprawdza się w przepisach, które wymagają chrupiącej struktury?
Ze względu na swoją neutralność jest doskonałą bazą do pieczenia ciast i przygotowywania naleśników. Może być również używana jako naturalny zagęstnik do zup czy sosów.
Propozycje zastosowania mąki ryżowej:
- domowe naleśniki bezglutenowe,
- lekkie i puszyste biszkopty,
- panierki do mięsa, tofu i warzyw.
Mąka żytnia – idealna do zdrowych wypieków
Najwyższa zawartość błonnika, witamin z grupy B i niezbędnych składników mineralnych – zadbaj o pełnowartościowość diety, wykorzystując w przepisach ekologiczną mąkę żytnią.
Jej specyficzne właściwości sprawiają, że jest niezastąpiona w tradycyjnych wypiekach. Spróbuj upiec chleb na zakwasie!
Jak inaczej możesz wykorzystać mąkę żytnią?
- Użyj jej jako dodatku do naleśników, aby wzbogacić ich smak i strukturę.
- Przygotuj pełnoziarniste krakersy, idealne na zdrową przekąskę.
Mąki bezglutenowe – dla osób z celiakią i nietolerancjami
Powtarzalność – problem, z którym zmaga się wiele osób na dietach bezglutenowych. Jak się jej pozbyć?
Wystarczy zaopatrzyć się w różnorodne mąki bezglutenowe i odkryć nowe możliwości w kuchni. Zamów mąki produkowane z roślin naturalnie pozbawionych glutenu. Każdy rodzaj charakteryzuje się unikalnym smakiem i właściwościami.
- Przygotuj domowy chleb bezglutenowy na drożdżach.
- Upiecz pyszne ciasto.
- Eksperymentuj z plackami czy goframi.